Team Of The Season (TOTS)

Team Of The Season

Na een tijdje hebben gewacht is het dan eindelijk bijna zover, het team of the season! Elk jaar komt er een team of the season uit. In dit team zitten er per competitie rond de 20 spelers. De spelers die hierin zitten hebben een blauw kaartje gekregen. Dit omdat ze het hele seizoen goed hebben gedraaid bij hun huidige team.

EA heeft bekent gemaakt dat vrijdag 12 mei het eerste team bekent wordt gemaakt. Ze beginnen met het Most Consistent team of the season. Dit team, ook wel afgekort MC, zijn de spelers die het hele seizoen goed en constant hebben gespeeld een blauwe kaart krijgen. Dit alleen als ze GEEN in-form hebben gekregen in de afgelopen 33 weken. Er zijn al wat geruchten op het internet te vinden dat na het MC TOTS het Premier league team aan de beurt is. Er zijn al wat spelers die er sowieso inkomen. Onder andere Eden Hazard. Hij speelde een fantastisch seizoen met Chelsea, en hebben een hele grote kans om kampioen te worden van het seizoen 2016-2017. Maar ook N’golo Kante. De man die vorig seizoen ook heel belangrijk was voor het historisch kampioenschap met Leicester City is al zeker voor een plaats in het Team of the Season. Hij heeft maar liefst 4 speciale kaarten en een upgrade gekregen in FUT. Ook heeft hij daarbij de speler van het jaar award gewonnen in de Premier League. Ook de Engelse spits van Tottenham, Harry Kane heeft dit seizoen fantastisch gespeeld. Hij scoorde wel geteld 21x en gaf 6 assists in 27 wedstrijden. Natuurlijk een geweldige prestatie van de man uit London. Het zal waarschijnlijk een team worden met vooral veel spelers van Chelsea. Het klinkt wel logisch, aangezien ze dit seizoen uitermate goed spelen. Nog meer spelers van Chelsea die kans hebben op een TOTS kaart zijn, Diego Costa, David Luiz, César Azpilicueta en Marcos Alonso. Ook hebben ze het vaak over Dele Alli, hij won de jonge speler van het jaar award. Maar ook niet te vergeten Mané van Liverpool en Lukaku van Everton hebben dit seizoen goed gedraaid. Kortom, het team van de Premier League wordt één en al feest.

Ook zijn er al mensen aan het discussiëren over het team in Italië, namelijk Serie A, of in FIFA aangegeven als Calcio A. Natuurlijk is er ook veel gebeurd in Italië. Juventus staat momenteel in de halve finale van de Champions League. En ook staan ze 1e in de Serie A. Bij Juventus zijn er zeker wat spelers die er bovenuit komen. Kijk naar Paulo Dybala. Na zijn transfer naar Juventus speelt hij alsof hij al 10 jaar op hoog niveau speelt. Maar ook de andere Argentijnse spits van Juventus Gonzalo Higuain heeft ook wel aardig veel goals in het netje geschoten. Ook Buffon, de Italiaanse doelman is alweer in topvorm. Maar wat dacht je van de halve Indo Radja Naingolan, hij schiet sommige ballen er zo goed in. Met precisie en kracht heeft hij nu ook een belangrijke rol bij AS Roma. Ook een paar andere spelers van AS Roma hebben kans om een TOTS te krijgen, kijk naar Szczesny, Dzeko en Manolas. Die hebben allemaal een hele belangrijke rol bij AS Roma. Met Dzeko als topscorer en Manolas als muur in de verdediging is ook AS Roma op goede weg in de Serie A. Maar ook het Italiaanse team Napoli kent een goed seizoen. Uitblinkers als Hamsik, Mertens en Insigne kennen een goed seizoen. Maar er is ook een jonge Italiaan die de opvolger zou moeten worden in het Italiaanse goal, Donnarumma. Hij raakt steeds meer in topvorm en lijkt zoals het nu erop lijkt dat hij al snel een transfer gaat maken. Buffon wilt graag dat hij als 1e keeper speelt bij Juventus als Buffon stopt met keepen in het Italiaanse elftal en het 1e van Juventus. Ook zijn er spitsen bij de middenmoot clubs die er veel in hebben liggen. Zoals Gomez, de Argentijn spelend bij Atalanta. Of de spits van Torino, Belotti. Hij scoorde er ook veel . Icardi ook een Argentijnse spits heeft veel goeds gedaan in het elftal van Inter Milan. Zodoende zijn er genoeg spelers die kans hebben op een TOTS kaartje.

Ook komen er eredivisie spelers in het TOTS. Die worden meegerekend in het Benelux elftal. Hier zitten spelers uit de Belgische competitie, Luxemburgse competitie en de Nederlandse competitie in 1 team. Spelers zoals Reza Ghoochannejhad, Kasper Dolberg en Nicolai Jorgensen hebben kans op een TOTS kaart. De goal scorers zijn goed bezig aan hun seizoen. Vrijdag 12 mei komt het 1e team of the season uit.

-Wessel D.

 

 

 

Terug naar blog