FIFA E-divisie een succes of flop?

E-divisie heeft nu al een kampioen.

De allereerste E-divisie heeft vorige week al een kampioen gekregen. De allereerste E-divisie is gewonnen door Dani Hagebeuk de E-sporter van Ajax. Dani kon kampioen worden als Heracles punten liet liggen. En zo doende gebeurde dat ook. Het was een bizarre maar een leuke eerste E-divisie.

 

Wat houdt de E-divisie eigenlijk in?

De E-divisie is misschien zoals de meesten wel weten de Eredivisie alleen dan op Fifa 17. Elke club in de eredivisie hadden de mogelijkheid om een E-sporter aan te stellen en die E-sporter moet hen de vertegenwoordigen. Elke E-sporter beschikt over eigen materiaal ( spelers, staff etc.). De meeste E-sporters hebben wel wat middelen gekregen van de clubs waarvoor ze spelen om daar wat spelers voor te kopen. Het klopt ja, ze spelen inderdaad niet met hun eigen club wie ze vertegenwoordigen. En dat komt doordat het anders niet eerlijk zou zijn als je bijvoorbeeld een Psv tegen een Sparta zet. Niet dat Sparta zo slecht is in het echt maar op Fifa zijn de ratings laag. Daarom hebben ze gekozen om met een eigen samengestelde team te spelen. Dus kort gezegd ze spelen met hun FUT- team. En zo spelen ze elke week een wedstrijd als de clubs zelf ook moeten.

 

De kampioen van de E-divisie.

In de 32ste speelronde is er al een kampioen. De kampioen van de allereerste E-divisie ooit. De naam is Dani Hagebeuk (Ajax). Hij heeft van de 14 wedstrijden die zijn gespeeld, ze ALLEMAAL gewonnen. Terwijl er helemaal geen verkeerde namen zaten bij de tegenstanders van Dani. Voor de kampioenswedstrijd liep Bryan Hessing (E-sporter Heracles) nog 9 punten achter op Dani. En bij puntenverlies van Bryan zou Dani kampioen worden. En dat gebeurde dus, afgelopen week speelde Bryan tegen Aristote Ndunu (E-sporter AZ). Dat eindigde in een nederlaag voor Bryan (Heracles 0-1 AZ). Dus moest Dani Hagebeuk winnen van Niels Krist (E-sporter sc Heerenveen). En zo doende deed Dani dat ook hij won met een flinke uitslag van 4-0. Zo doende ging de eerste E-divisie schaal naar Ajax of te wel Dani Hagebeuk.

 

E-divisie een succes of een flop?

Wat mij betreft was de allereerste E-divisie zeker een succes. Het ging nu niet om of de club slecht of goed was maar het lag gewoon puur aan wat voor een E-sporter ze hadden aangetrokken. En of de club nog geld zou gaan investeren in de E-sporter. Mijn gevoel zegt dat de E-divisie heel groot gaat worden en dat er waarschijnlijk nog veel meer grotere toernooien zullen komen. Ik zit zelf misschien nog wel te denken aan een E-Champions League en een E-Europa league. Het zal waarschijnlijk wel een aantal jaren duren voordat het gaat gebeuren maar het gaat er komen. Misschien klinkt het raar maar ik denk dat er ook nog wel zoiets gaat komen maar dan voor een WK en EK. Maar dat is vooral een jaren plan. Ik denk zeker dat de volgende editie van de E-divisie veel groter en veel beter zullen zijn. Ze gaan dan veel vaker live spelen en dat het echt op Fox sports te zien is. Dit is toch wel de toekomst van het voetbal.

Gemaakt door: E. Berkhof

Terug naar blog