FIFA 18 nieuws

FIFA 18; nieuws, gameplay en nog veel meer


Je hoort het goed, er is afgelopen weekend heel veel nieuws bekendgemaakt over FIFA 18. In dit artikel zetten we de veelbesproken feiten op een rijtje:

Het begon allemaal in de middag op maandag 5 juni, plotseling verschenen er op de site van een Deense gameshop verschillende versies van FIFA 18, en niet zomaar versies; op de cover staat Cristiano Ronaldo en er is zelfs een Ronaldo Edition! Natuurlijk had deze informatie hartstikke nep kunnen zijn, maar om 17:00 die dag tweette EA heel veel dingen tegelijk;

- De eerste echte reveal trailer van FIFA 18 met, inderdaad, in de hoofdrol: Cristiano Ronaldo (https://www.youtube.com/watch?v=l1FJfr_spJQ )

- FUT Icons op PS4, Xbox One en PC (hier komen we zo nog op terug), er waren verschillende speculaties hierover, wat zijn icons? Het toonde veel overeenkomsten met ‘legends’, die nu in FIFA zitten. Zijn het een vervanging van legends? Of blijven de legends op Xbox en komen deze apart op alle consoles als geheel “nieuw concept/card”?

- Ronaldo Nazario is het gezicht achter “FUT Icons” en is hierbij aangekondigd als eerste icon in FIFA 18

Niet veel later heeft een ex-medewerker van EA, ChuBoi, op twitter gezegd dat ‘Icons’ een vervanging is voor “Legends’’, omdat Legends in een licentie stond tussen Microsoft (Xbox) en EA, en deze licentie/afspraak liep dit jaar af. Hierdoor kreeg EA de mogelijkheid om de nieuwe legends, icons, niet alleen op Xbox, maar op alle consoles te releasen. Het design en de naam zijn hierbij wel aangepast, omdat legends en het witte template waarschijnlijk niet mochten worden gebruikt in niet-Microsoft producten, als gevolg van de licentie.

Blauwe icons dus, op PS4, Xbox 1 en PC, en Ronaldo Nazario als eerste aangekondigde icon.

Om terug te komen op de Ronaldo Edition, die is er inderdaad, we zetten alle edities en hun voordelen/nadelen even op een rijtje:

 

- Standard Edition (70 euro)

10£ waarde aan 15k packs inbegrepen

Cristiano Ronaldo leenspeler

8 speciale FUT kits

- Ronaldo Edition (90 euro)

40£ waarde aan 15k packs inbegrepen

Cristiano Ronaldo leenspeler

8 speciale FUT kits

3 dagen “early access” (Dit houdt in; je krijgt de game 3 dagen voordat hij officieel uitkomt)

- Icon Edition (100 euro)

80£ waarde aan 15k packs inbegrepen

Cristiano Ronaldo leenspeler

8 speciale FUT kits

3 dagen “early access”

Inform leenspeler packs

Ronaldo Nazario (icon) leenspeler

 

Dit was het nieuws dat maandag 5 juni bekend is gemaakt.

 Het feestje met FIFA 18 nieuws ging verder op zaterdag 10 juni, de dag dat EA met “EA Play” op de E3 stond, met een persconferentie, die ook live gestreamd werd op YouTube en Twitch.

 Wat er in die persconferentie verteld werd, was niet ontzettend belangrijk en leuk, het was ook niet zoveel, wat de kijkers juist wel interessant vonden, waren de twee trailers die ook getoond werden, en daar is wat over te vertellen.

 Allereerst; de echte gameplay trailer (https://www.youtube.com/watch?v=z_7Gz_RFLnE ). Ook hierin speelt Cristiano weer een grote rol, maar de trailer draait niet helemaal om hem. Er zijn in de trailer verschillende celebrations te halen, op een rijtje:

- Griezmann celebration (Cook and Stir pot)

- Mannequin challenge

- Cristiano celebration (Thinking Pose)

- Matuidi celebration (Charo celebration)

- The Mask, van Dybala

- Celebration met publiek (publiek wordt veel realistischer in FIFA 18)

 

Overige dingen:

- De aftrap neem je in je eentje

- Low driven shots werken minder goed dan in FIFA 17

- Bal opwippen en longshotten blijkt erg leuk en tevens effectief

- D-Pad uitbreiding (stel; je doet iedere wedstrijd een vaste wissel, je brengt bijv. een supersub in in de 60e minuut, nu kan je dat instellen, hoef je tijdens de wedstrijd niet op pauze te drukken, maar kan je gewoon R2 ingedrukt houden)

 

Ook is er een trailer getoond van The Journey, het vervolg. Ook in FIFA 18 is The Journey weer aanwezig, en nu groter uitgepakt.

Alex Hunter zal in beeld worden gebracht met de rest van de wereld, dus niet alleen de Premier League, je kan waarschijnlijk een transfer maken naar een MLS/La Liga/Bundesliga/Premier League club, uitgaande van de trailer.

Het is nu mogelijk om keuzes te maken, die het verhaal naar jouw keuze kunnen veranderen, zo is het plot van The Journey niet meer bij iedereen hetzelfde.

 

Om af te sluiten zijn er gisteren, maandag 12 juni, 4 nieuwe icons bekendgemaakt, naast Ronaldo Nazario. Thierry Henry, Maradona, Lev Yashin en Pele zullen ook in FIFA 18 zitten. Pele zat al eerder in FIFA, maar als een legend. Het bijzondere aan Yashin is, dat hij alweer een hele tijd terug in zijn voetbalcarrière zat, maar wel een van de beste keepers aller tijden is. Hij is de enige keeper die ooit een Ballon d’Or heeft gewonnen. Hij speelde zijn hele leven bij dezelfde club en is te herkennen aan zijn bijzondere petje, dit petje draagt hij ook tijdens een potje FIFA 18, als je hem gebruikt.

 

Hierbij dus alles wat je moet weten over FIFA 18!

 

- Jasper

Terug naar blog