De nieuwe MOTM?

Nieuwe MOTM?!

De kwartfinales van de Champions League zijn aangebroken, met een paar prachtige wedstrijden; zoals Bayern München - Real Madrid & FC Barcelona - Juventus, maar ook in de Europa League op donderdagavond zitten er een paar mooie wedstrijden tussen, zoals Besiktas - Lyon, Manchester United - Anderlecht en de Nederlandse vertegenwoordiging Ajax tegen Schalke! 

Aangezien de spelers die in deze Europese wedstrijden de sterren van de hemel spelen niet in het TOTW zullen verschijnen, krijgen deze een oranje card: Man Of The Match. Na een week vol Europese wedstrijden releaset EA meestal op vrijdagavond een rij met spelers die in hun wedstrijden duidelijk uitblonken met een speciale oranje versie ervan. 

Het is woensdagavond en dus zijn er 2 Europese wedstrijden gespeeld deze week; Real Madrid - FC Bayern & Atletico - Leicester City. 

De eerste wedstrijd was een hele bijzondere, want door een 1-2 na 90 minuten liep het uit tot een verlenging en uiteindelijk werd het 4-2! 

Maar we kunnen wel spreken van heel veel cruciale fouten van de scheidsrechters, door deze fouten wist Ronaldo zelfs een hattrick te maken! 

De verlossende 1-2 van Bayern was een stom eigen doelpunt van Sergio Ramos, dit zorgde er wel voor dat het een verlenging werd! In de verlenging scoorde Ronaldo na de 1-2, ook de 2-2 en de 3-2 voor Real Madrid. Maar een beetje geluk mocht er zijn; een buitenspeldoelpunt én een sweaty met Marcelo die eigenlijk ook buitenspel was! 

Door deze hattrick én zijn 100e CL doelpunt zou Cristiano eigenlijk een MOTM moeten verdienen. Maar zelf denk ik dat het eerlijker is als Marcelo deze MOTM krijgt, want hij speelde (in tegenstelling tot Ronaldo) de hele wedstrijd uitstekend en hij gaf alles. Ook wist hij een assist op zijn naam te schrijven. 

De andere wedstrijd was Atletico - Leicester. Door een 1-0 winst voor Atletico in de heenwedstrijd wist Atletico met een 1-1 gelijkspel genoeg voor de halve finales. Het was nog even spannend, want Vardy maakte de 1-1 voor Leicester, wisten ze opnieuw het onmogelijke mogelijk te maken? Het bleef 1-1 en José Gimenez, centrale verdediger van Atletico, was de Man Of The Match. Met 12 gewonnen duels, 6 tackles, 7 onderscheppingen en 2 geblokte schoten was hij overduidelijk de beste.

 

Vanavond zijn de wedstrijden Monaco - Borussia Dortmund, met Reus die terug is en Mbappe die aan de lopende band scoort voor Monaco, en FC Barcelona - Juventus, waar Juve een dikke voorsprong leidt op Barca door de heenwedstrijd en aangezien de verdediging heel sterk is zullen ze die waarschijnlijk niet meer uit handen geven. 

Ook zien we donderdagavond in de Europa League; Schalke - Ajax, Besiktas - Lyon, ManUnited - Anderlecht én Genk - Celta.

Ajax gaat hopelijk namens Nederland de halve finales bereiken met een voorsprong, een niet in vorm Schalke 04 en een fitte, maar ook erg jonge selectie namens Ajax.

Verder zijn de andere wedstrijden erg spannend aangezien er van alle 3 de wedstrijden geen enkel team is dat met meer dan 1 doelpunt verschil leidt.

 

Omdat er vorige week geen MOTM uitkwamen, wordt er vanuit gegaan dat die van vorige week ook bij de MOTM van a.s. vrijdag worden geplaatst, aangezien er nog maar 8 teams over zijn in de kwartfinales, dus weinig MOTM.

 

Nieuwe SBC

Iedere week worden er Marquee Matchups gerealesed door EA, met 4 wedstrijden die in de week erg uitblinken. In de weken dat er Europees voetbal wordt gespeeld, zijn er 2x in de week nieuwe MM. Op dit moment zijn er Leicester City - Atletico, Barcelona - Juventus, Estudiantes - Nacional en ManUtd - Anderlecht. Met de goedkoopste squads zou je deze MM kunnen voltooien voor een totaal bedrag van ongeveer 30k.

Ook heeft EA twee geheel nieuwe SBC uitgebracht: European Tour II (met Engeland, Frankrijk, Duitsland en Rusland) & Pacific Rim Tour (met Australië, Chili, Japan en Zuid-Korea). Kijk dus goed of je spelers van deze landen in je club hebt.

De rewards voor European Tour 2 zijn over het algemeen beter dan die van Pacific Rim, maar de squads zullen ook duurder zijn.

 

- J. Jansen

Terug naar blog